Monday, January 9, 2012

SANTAI MINDA : "KISAH AYAM PANGGANG"

Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam panggang seekor. Beberapa minit kemudian pesanannya sampaI. Tapi sedang dia menikmatinya makanannya, pelayan yang lain menghampirinya dan berkata,


“Maaf, Encik… Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada… Maaf ya Encik.”


Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah.. lalu berkata,”Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya.”


Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiri Razak.


“Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau.


Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau.”


Razak terdiam beberapa minit. lalu perlahan-lahan dia mengangkat ayam panggang tersebut, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot ayam tersebut.

1 comment:

  1. agaknyer..... mamat tu sanggup ker nk gigit bontot ? he3

    ReplyDelete