Sunday, July 29, 2012

SANTA MINDA : SURAT MOHON KERJA...

Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar
5 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 Ampang Selangor
(Rumah pakcik saya)

Tuan Pengurus Besar Kanan
Malaysia Airlines System
21 Sep 2005

Tuan,
Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.

Sehubungan dengan perkara diatas, saya Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar no k/p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2sampai tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini. Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini keranasaya
juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuankenalah ambil saya bekerja disini

1. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya iaitu ABDGHAFAR adalah seorang ahli KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil sayabekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tak nak
susah baiklah ambil saya bekerja disini. Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkankelayakan akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.
3. Akademik

Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional 1999-2000 Matapelajaran : (gred), Bahasa Malaysia 6D, Bahasa Inggeris 6D, Sains 7E, Matematik 6D, Pendidikan Islam 5C, Sejarah 7E, Lukisan geometri 7E, Teknologi air-condition 6D, Kerja bengkel 3B

Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK), Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dariInstitut Latihan, Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia ..

4. Pengalaman kerja
¡P Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh , Perak
¡P Pembantu mekanik kereta di Dunlo,
p Servitekar di LebohAmpang, Kuala Lumpur (kedai gemok)
p/s (alignment kat situ tipu)>
¡P Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka.(pusat serenti)> >

5. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untukbekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasagembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranyaditerima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja denganbersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya tak tipu nie.

Walaupun saya pernah ponteng skolah danditangkap beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya tidak akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihaktuan tidak boleh ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari sayasahaja.

Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekalitulang2 saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amatsangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg lawa2.jikasaya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar itutidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula& berakhir dgn baik.

Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerjahidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan orgramai.

Sekian terima kasih.

Yang benar,
(Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar)
25 Jalan 3/4>
Taman Bukit Indah
68000 Ampang
Selangor

1 comment:

  1. Salam Ziarah Ramadhan...

    Selamat Menjalani Ibadah Puasa dengan penuh istiqamah...

    http://www.alifismail.com/2012/07/salam-ramadhan-al-mubarak.html

    ReplyDelete